Sosyal Medya

Coğrafyamız

BM: IŞİD, Musul’dan çıkmaya çalışan sivillere saldırıyor

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Şamdasani, IŞİD’in Musul’dan çıkmaya çalışan sivillere saldırdığını söyledi. Şamdasani, uluslararası koalisyonun hava saldırılarında hayatını kaybeden siviller olduğunu da sözlerine ekledi.



“IŞİD, kontrolleri altındaki bölgeleri terk etmeye çalışanlara saldırmaya devam ediyor. Musul’ın IŞİD kontrolündeki bölgelerinde çıkmaya çalışan sivillere ateÅŸ açıldığına dair doÄŸrulabildiÄŸimiz bölük pörçük bilgiler alıyoruz” diyen BM Sözcüsü, uluslararası koalisyonun hava saldırılarının da siviller arasında ölümlere yol açtığını belirterek şöyle devam etti:

 

“Kaç kiÅŸinin öldüğü, kaç kiÅŸinin de yaralandığını söylemek çok zor, çünkü IŞİD’in sivillerin evleri ve sivil altyapı tesislerine yerleÅŸti ve sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor.”

IŞİD, ELE GEÇİRDİĞİ HASTANEDEKİ MALZEMELERİ MİLİTANLARINA DAĞITIYOR

BM’nin Musul’da IŞİD’in kontrolündeki bölgelerde kalan 750 bin sivilin hayatı için endiÅŸe duyduÄŸunun altını çizen Åžamdasani, terör örgütünün Musul’da hastaneleri ele geçirerek askeri üs olarak kullandığını ve temel gıda, ilaç ve suyu militanlarına dağıttığını aktardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.